Soldal Huse 2010 Aps , Lærkevej 3 , 9870 Sindal ,Telefon : 6091 3895

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/soldal-huse.dk/public_html/administrator/components/com_imageshow/classes/jsn_is_utils.php on line 436
bil

 Kvalitet er ikke en selvfølge !!

 

 I dag er det et krav, at nye huses tæthed skal kontrolleres og godkendes, inden man flytter ind. For at teste tætheden udføres en såkaldt "Blower Door test". Der er god varmeøkonomi i et tæt hus - så få endelig lavet en blowerdoor test !!

 

Der stilles store krav til byggeriet og kvalitet er desværre ikke bare en selvfølge . Hos Soldal Huse er vi løbende på kurser for at holde os opdateret på , hvad der kræves af os for at overholde de krav bliver stillet til os . Det kan være svært for vore kunder at forstå hvad vi mener med de forskellige udtryk som bruges i byggeriet - " blower door test o.s.v " . Men jeg vil gerne her fortælle om et kursus som jeg deltog i på Roskilde Tekniske Skole . Kuset omfattede følgende punkter :

 

Korrekt montering af tæthedsplaner - Lufttætte løsninger i nye og gamle huse - De skærpede regler indenfor lufttæthed - Markedets produkter - herunder fordele og faldgrupper - Praktiske demonstrationer : gennemføringer , ekspansiosfuger m.m.

 

Siden jeg startede i tømmerlære i 1976 , har jeg altid prøvet at udføre arbejdet bedst muligt og jeg prøver stadig at udvikle mig , lave bedre produkter , finde nye og gerne nemmere byggemetoder og som tidligere nævnt , holde mig opdateret med nye produkter og krav . Derfor deltager jeg gerne i diverse kurser og det var i den forbindelse , at jeg var til ovennævnte kusus . Et kursus som jeg på forhånd ikke havde de store forventninger til , da jeg altid er meget omhyggelig med mit arbejde og ved at mine " Blower door test`s " altid har haft fine resultater , men jeg blev meget forbavset over de resultater og den viden , som kursusholderen kunne præsentere .

I dag kræves der en 0,20 mm dampspærre i nybyggeri - men der var så forskellig slags plastic som kursusholderen havde testet igennem mange år og jeg har stor respekt for den viden , som kursusholderen lagde for dagen på kurset .

Der findes de billigste , fremstillet af genbrugsplast , som ogsåvhar lavet forsøg med på Roskilde Tekniske Skole , og da de åbnede op for at kigge til dette efter ganske få år , viste det sig , at der var store huller i plastikken , p.g.a. fremmedlegemer i genbrugsplasten , som gjorde at plasten var med store huller , materialet var simpelthen smuldret .

Konklusion : Man kan sagtens bygge et hus og få lavet en fin Blower door test , men hvad er den værd efter få år . Så findes der en plastik som er lavet af " jomfruelig " plast , her er plastikken meget bedre , men den er lavet i 2 meters bredde med ombuk og tapen , der hører sammen med , klæber bedre og bedre i løbet af de første 3-5 dage , men inden tapen opnår optimal vedhæftningsevne , har den slået fra på begge sider af " ombukket " , som giver lidt spænding . Og det gælder for begge typer plastfolie , at ved alle samlinger skal der være underlag af minimum 15 mm krydsfiner og tapen skal stryges fast , eksempelvis med en spartel !! . Jeg har ikke selv set nogen af delene i de firmaer jeg har arbejdet for og har heller ikke vidst dette , indtil jeg kom på dette kursus . Men fakta er , i tilfælde af reklamation overfor leverandøren , skal folien være monteret iht. deres foreskrifter og de er som nævnt ovenfor .

Det bedste produkt er en armeret plastfolie , som selvfølgelig er dyrere , men har den egenskab , at den kan strammes meget bedre op og derfor ikke kræves understøttet i samlinger , hvilket naturligvis er tidsbesparende , samtidig med at den tilhørende tape har den egenskab at den klæber fudstændig fantastisk fra starten af , umulig at rykke af igen efter få sekunder .

Dertil havde kursusholderen nogle andre fif til arbejdsgange , som jeg også har taget til mig . Så alt i alt et super godt kursus. For klimaskærmen har jo en kæmpe stor betydning i dagens byggeri !!

Går du med tanker omkring ombygning , renovering eller nybygning , så tøv ikke med at kontakte os .

 

logo2

kontakt os

 

 

 

 

 

Gå til toppen